Tildelinger til Internasjonale organisasjoner og nettverk

Norad har innvilget i overkant av 150 millioner kroner til i alt 33 internasjonale organisasjoner og nettverk for 2007. Det er 30 millioner kroner mer enn i 2006.

Økningen har vært øremerket til miljøorganisasjoner, som nå mottar vel 53 millioner kroner til sammen. Den største organisasjonen på miljøsiden er IUCN (The World Conservation Union) som i tillegg til 15 millioner kroner i såkalt kjernestøtte, også har fått en treårig kontrakt på programmet Mangroves for the Future på i alt 30 millioner kroner; hvorav 10 millioner kroner i 2007.

Den største mottakeren av støtte er likevel IPPF (International Planned Parenthood Federation) som mottar 40 millioner kroner til sitt arbeid med reproduktiv helse.

For øvrig går støtten til organisasjoner som arbeider med helse inkludert hiv/aids, rettigheter, korrupsjon, kvinner og utdannelse.

Etterspørselen etter tilskudd har vært stor. 24 organisasjoner som til sammen hadde søkt om vel 57 millioner kroner fikk alle avslag. I tillegg fikk en del av de øvrige organisasjonene noe mindre tilskudd enn de hadde søkt om.

Tildelinger til Internasjonale organisasjoner og nettverk.xls