En bedre verden - Internasjonal uke i Oslo 17. - 24. oktober

- Poenget med Internasjonal uke er å skape engasjement og øke kunnskapen om verden rundt oss, om fordeling og utvikling, gjennom musikk, film, mote og møter, sier Eva Bratholm, informasjonsdirektør i Norad. Publikum kan delta på moteshow, debatter, ungdomskonferanse og barnefestival, og slik få kunnskap om bistand og utviklingsspørsmål.

Norad, FN-sambandet og Oslo kommune arrangerer i år for første gang Internasjonal uke i Oslo. Under mottoet "En bedre verden" setter uka fokus på FNs tusenårsmål og betydningen av lokalt engasjement for å nå dem.

Uka vil spesielt ta opp temaer under Tusenårsmål åtte som handler om globalt partnerskap for utvikling. I mål nummer åtte ligger utfordringer om mer rettferdige handelsregler, økt bistand og gjeldsslette for de fattigste landene. Internasjonal uke stiller også spørsmål ved om og hvordan vi kan bidra til utvikling gjennom turisme, fairtrade mote, fredsskaping gjennom religion og utvikling etter bistanden. I løpet av uka vil vi også debattere om vesten egentlig tåler global rettferdighet. - Vi håper at mange lar seg engasjere og går hjem med noen ekstra tanker i hodet etter å ha deltatt på ett av våre arrangementer under Internasjonale uke, sier Bratholm.

Ungdom er fremtiden

Uka starter på Nobels fredssenter med et viktig og fargerikt moteshow med mening, og en konsert med artister som bryr seg. Globalt partnerskap er ikke bare handel, men også mote og musikk. I helgen blir det masse barneaktiviteter på Litteraturhuset, matlaging fra flere verdenshjørner, opplesing av bok og dansekurs og masse mer.
- Vi ønsker å treffe barn og ungdom på arrangementene denne uka. Dette er en viktig målgruppe for oss, det er de som skal overta verden, fortsetter Bratholm.

Internasjonale uker i hele landet

Det har vært avholdt internasjonale uker siden 2002 forskjellige steder i Norge. I år arrangeres internasjonal uke for første gang i Oslo. Internasjonal uke er et samarbeidsprosjekt mellom Norad, FN-sambandets kontor og kommunen. Ukene er initiert og finansiert av Norad. I år er Litteraturhuset og Nobels Fredssenter viktige samarbeidspartnere for uka, og de fleste arrangementene vil være der. Men også på Blindern er det en rekke seminarer og debatter som holdes av FN-studentenes gruppe under Internasjonal uke.