Godt anvendt støtte til Ajoka, en sårbar fri teatergruppe i Pakistan

Norsk støtte til teateraktiviteter gjennom den frivillige teatergruppen Ajoka i Pakistan kan vise til god måloppnåelse. Men organisasjonen er sårbar fordi den hviler på noen få personers dyktighet, og man må arbeide med videre utvikling for organisasjonen, konkluderer en midtveisgjennomgang Norad har fått gjennomført.

Ajoka - teater for sosial bevisstgjøring

Norge har støttet utviklingen av et demokratisk Pakistan gjennom samarbeid med Ajoka Theatre siden 2003 med totalt 3.3 mill. NOK. Organisasjonen er nonprofitt, frivillig og demokratisk, og ble startet opp av menneskerettighetsaktivister i Lahore i 1983. Organisasjonen jobber aktivt for å skape sosial og kulturell bevisstgjøring, promotere underholdning med sosiale målsetninger, og spre teater som en folkekunst.

Gode mål - skjør organisasjon

Gruppa har oppnådd stor anerkjennelse for sin kunstform og for sin evne til å kritisere etablerte normer i det pakistanske samfunnet via teater. En utfordring videre er nå å profesjonalisere organisasjonen, der både administrasjonen må styrkes og lederskap bør bli mer horisontalt orientert for å sikre organisasjonens fremtid.

Se gjennomgangen