Interessant historisk debatt som fortjener oppfølging

I artikkelen ”Norges mørke historie” i Ny tid nummer 18 står det mye om Norge og Norads støtte til Post Partum Programmet i India. Norad har tidligere kommentert på disse sammenhengene og funnene fra forsker Sunniva Engh’s doktoravhandling som det vises til i artikkelen, og vi referer derfor til vårt tilsvar i tidsskriftet Apollon.

Det er i denne forbindelse særlig viktig å understreke at programmet gikk gjennom en rekke faser og at programmet bør vurderes i et historisk perspektiv og i lys av de dramatiske endringer som skjedde i den internasjonale debatt og tenkning omkring befolkningsvekst og menneskerettigheter.

Norad mener det er en svært viktig og interessant debatt som Ny tid og Sunniva Engh tar opp. Den er også svært kompleks og fortjener en dypere belysning enn det som er mulig i en artikkel. Derfor ønsker vi å følge opp med et åpent debattmøte i Norad der forsker Sunniva Engh legger frem sine resultater og der ulike aspekter vil bli diskutert og lærdom trukket i forhold til dagens utfordringer i det internasjonale utviklingsarbeidet.

Apollon:

FORSKNINGSMAGASIN fra Universitetet i Oslo