Klima- og skogprosjektet

Regjeringens Klima- og skogprosjekt i Miljøverndepartementet har i dialog med Utenriksdepartementet og Norad utarbeidet et grundig informasjonsdokument om sine mål, sin strategi, sin prosjektportefølje, sin organisering og sine medarbeidere.

Prosjektets konkrete bevilgninger blir lagt fram i forbindelse med statsbudsjettet for 2009. Norad har bidratt til etableringen av prosjektet gjennom vurdering av satsingen i Brasil og Congo-bassenget. Videre har Norad bidratt til å utvikle samarbeidet med UN REDD og vil også framover bistå i operasjonaliseringen av satsingen i Indonesia og Papua New Guinea. Norad vil også være ansvarlig for å forvalte støtten til sivilt samfunnsaktører og vil komme tilbake med nærmere retningslinjer og kritier for hvordan denne støtten vil bli håndtert. Norad deltar i den interdepartmentale samordingsgruppen for klima- og skogprosjektet.

Vi vil tro at dette vil være et meget nyttig dokument for alle som vil arbeide med spørsmål knyttet til å redusere avskogning som et sentralt klimatiltak. Nærmere opplysninger kan gis av Klima- og skogprosjektet i MD eller av Norads klimakoordinator Hans Olav Ibrekk.

Les informasjonsdokumentet om Regjeringens klima- og skogprosjekt på Miljøverndepartementets hjemmesider