Tegner for økt engasjement omkring Tusenårsmålene

Tegneserieforfatteren Lene Ask samarbeider med Norad om en tegneserie for å skape engasjement omkring FNs Tusenårsmål for bedre barne- og svangerskapshelse. Mandag 7. juli fortalte hun om arbeidet på NRK1s "I kveld", med Christian Strand.

Engasjerer flere

For å øke flere nordmenns kjennskap til Tusenårsmål 4 og 5, som går ut på å redusere barnedødelighet og dødelighet relatert til svangerskap, har Norad engasjert tegneserieforfatteren Lene Ask som skal illustrere situasjonen for kvinner og barn i Tanzania.
Tegneserier leses av veldig mange nordmenn og ble derfor valgt som medium for å nå ut til et bredere publikum i Norge og kanskje en annen målgruppe enn de som vanligvis er engasjert i utviklingsspørsmål.

Fra Tanzania

Lene Ask besøkte Tanzania i slutten av mai. Der bodde hun hos en familie blant Masaifolket i ti dager. Hun jobber nå med å ferdigstille flere fortellinger for Norad. Selve prosjektet, hennes personlige refleksjoner fra Tanzania og hvordan hun arbeider med tegneserier, vil hun snakke om på NRK i kveld. Tegneseriene vil bli lansert på Litteraturhuset i Oslo uken før åpningen av FNs generalforsamling.

Ikke ukjent tegner

Tidligere har Lene Ask gitt ut boken "Hitler, Jesus og farfar". For denne ble hun kåret til Norges beste tegneseriedebutant i 2006.

Norads samarbeid med tegneserieskaperen er også omtalt i NRK2s program "Kulturnytt", i forkant av Lene Asks tur til Tanzania.

Se NRK1s program "I kveld", med Christian Strand

Se mer om tegneserien i "Kulturnytt" på NRK2

Kontaktperson i Norad:

Siri Wendelborg
Avdeling for Helse og Aids
Siri.Wendelborg@norad.no