Vestfold og Tanzania utveksler erfaringer

Hva har Vestfold kommune og regionen Tanga i Tanzania å lære av hverandre? Den norske ambassaden i Tanzania har støttet et samarbeidsprosjekt med gode resultater på erfaringsutveksling innenfor b.l.a utdanning. Prosjektets fremtid avhenger nå av ekstern finansiering og bedre integrering i lokale myndigheters arbeid.

Kunnskapsutveksling

Den norske ambassaden har støttet et samarbeidsprosjekt mellom regionen Tanga i Tanzania og Vestfold fylke, det såkalte UVETA prosjektet, med nærmere 7 millioner NOK fra 2003 - 2006. Samarbeidet dekker kapasitetsutvikling, utdanning, uformell sektor og forebyggende helse, og går ut på å dele kunnskap og erfaringer fra disse. Innsatsen bygger på lokale initiativ.

Svak lokal forankring

Sluttgjennomgangen er foretatt i prosjektets siste år (2007) og skal se på om målene for tiltaket er oppnådd, mulige lærdommer av prosjektet og hvilke alternative utfasingsstrategier som eksisterer. Blant funnene er at UVETA- prosjektets mål og aktiviteter har vært i samsvar med lokale myndigheters mål, og at man har sett en forbedring på noen områder (f.eks noe på utdanning) som resultat av prosjektet, men at prosjektet blant annet er avhengig av eksterne finanser for å kunne fortsette, minimale bidrag er gitt fra lokalsamfunnet og at det ikke er godt nok integrert i lokale myndigheters planleggings og oppfølgingsprosedyrer.

Se gjennomgangen