Norad søker reisefølge: Skal se på resultatene av norsk bistand

Fire av ti nordmenn har ingen kunnskap om hvilke land Norge gir bistand til, viser en ny undersøkelse. Norad ønsker nå å bringe utviklingssamarbeid litt nærmere og gjøre det litt mer relevant for flere nordmenn. Bistandsprosjekter i to land skal besøkes av ni helt vanlige nordmenn fra ni byer.


En undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Norad, viser at åtte av ti skulle ønske de visste mer om resultatene av norsk bistandsarbeid, og over 50 prosent kunne tenke seg å være med til et bistandsland for å se resultatene med egne øyne.

Skal se resultater med egne øyne


De tre erfarne bistandsarbeiderne Gerd Wahlstrøm, Lars Olav Eik og Marit Vedeld skal hver ha med seg tre nordmenn på en reise tilbake til det landet de tidligere har jobbet i. Ni byer skal sende en person med på reiser til Bangladesh og Tanzania. Reisefølget skal møte mennesker som er berørt av norsk bistand, og få egne inntrykk som de kan videreformidle. Reisene gjennomføres i høst, men allerede nå kan man søke om å få bli med.

- 1,5 milliarder mennesker lever i ytterste fattigdom, for under en dollar om dagen. Norge og norske organisasjoner yter bistand til fattige land på vegne av hele befolkningen i Norge. Vi ser det som viktig å øke kunnskapen om norsk bistand og vi ønsker at flere får innblikk i hva norsk bistand faktisk gjør og hva vi får til, sier informasjonsdirektør i Norad, Eva Bratholm.

Myter om norsk bistand


- Det er mange myter om bistand. Derfor er det viktig å sørge for riktig informasjon og gi folk bedre mulighet til å leve seg inn i arbeidet vi gjør. Først og fremst handler bistand om å bygge kompetanse hos menneskene selv og å etablere forutsetninger det er mulig å skape utvikling i, sier Bratholm

Søknadsprosessen starter i uke 43


De ni byene som det søkes etter personer i er;
Hønefoss, Tønsberg, Larvik, Ålesund, Steinkjer, Harstad, Hamar, Sarpsborg og Ringerike.

Søknadsprosessen starter 31. mai og søknadsfristen er 14. juni. Reisene gjennomføres i en ti-dagers periode i månedene september og oktober.

Les mer på www.reisentilbake.no

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Eva Bratholm, informasjonsdirektør Norad, telefon 970 02 468
Gerd Stensby, rådgiver i Norad, telefon 913 53 946