Norads strategi mot 2015

Frem mot 2015 skal Norad bruke mest ressurser på å følge opp de største satsingsområdene i norsk utviklingspolitikk.

En stor del av den norske bistanden kanaliseres til sårbare stater, og er eksempel på arbeid som vil følges opp tettere fra Norads side. Ti prosent av de norske bistandskronene brukes i klima- og skogprosjektet for å bevare regnskog. Oppnår vi de målene vi ønsker?

Følger penger og politikk 
Norads oppgave er å sikre resultater og kvalitet i norsk bistand. Dette skal Norad fortsatt gjøre ved å gi faglige råd til utenrikstjenesten og andre partnere i norsk utviklingssamarbeid, evaluere arbeidet og kontrollere norske penger som brukes på bistand.

- Bistandsmidlene skal følges nøye. De neste årene vil vi fokusere på de største og viktigste satsingene. I tillegg kanaliseres halvparten av bistandsbudsjettet nå gjennom multilaterale organisasjoner. I årene som kommer vil faglig rådgiving til multilaterale aktører og kvalitetssikring og evaluering av innsatsen deres få økt betydning, sier Norads direktør Villa Kulild.

Fortsatt fokus på resultater
I forrige strategiperiode ble arbeidet med bistandens kvalitet og resultater prioritert. Frem mot 2015 skal dette arbeidet fortsette med uforminsket styrke.

- Bistand til fattigdomsreduksjon og samfunnsendring er altfor viktig til at vi kan bruke ressurser på tiltak som ikke gir gode resultater. Vår oppgave er å bringe lærdommer om hva som virker og ikke virker i norsk utviklingssamarbeid. Det som virker godt skal vi gjøre mer av. Det som ikke virker, bør endres og eventuelt avvikles, sier Kulild.

Norad skal mot 2015:
• Bidra til å gjøre mottakerland bedre i stand til å nå sine egne utviklingsmål
• Bruke mest ressurser på å følge opp de største satsingene i norsk utviklingspolitikk
• Bidra til å fremme resultatfokus i, og formidle resultater av, hele bredden av norsk bistand
• Frembringe og bruke kunnskap om hva som virker og hva som ikke virker, for å gjøre bistanden bedre
• Være pådriver for samfunnsdebatten om bistand og utvikling
• Utvikle kompetanse, arbeidsformer og ledelse som bidrar til at Norad løser sammensatte oppgaver på en god måte

Her kan du laste ned Norad strategi mot 2015 - Resultater i kampen mot fattigdom.