Norsk bistand i 2010

Norge bidro med bilateral bistand til 113 land i 2010. Men hva er pengene brukt til og hvordan er situasjonen i de forskjellige landene? Norads landsider gir deg svarene.

Visste du at:

  • Redd Barnas barneklubber for katastrofeforebygging er populære i Vietnam?
  • Norge finansierer ni prosent av statsbudsjettet i Guyana?
  • Nigeria er Afrikas mest folkerike stat?

Dette og mye annet får du vite på Norads oppdaterte landsider. I år presenteres 36 land. Her kan du lese om fred og forsoningsarbeid, humanitær innsats og hvor mye penger Norge bruker. Du finner også en oppdatert liste over levevilkår, økonomi og samarbeidspartnere, basert på de nyeste tallene som finnes i statistikkbaser verden over.

- Landsidene gir lett tilgjengelig informasjon om norsk bistand på landnivå. Utvalget gir en oversikt over de mest sentrale samarbeidslandene, sier Villa Kulild, Norads direktør.

Sentrale samarbeidsland

Norsk bistand var i fjor 27,7 milliarder kroner. Bistanden utgjorde dermed 1,1 prosent av Norges bruttonasjonalinntekt i 2010. Et av de landene som nå er inkludert i oversikten er Latin-Amerikas økonomiske motor, Brasil. Dette var landet som fikk mest norsk bistand i 2010. Norges klima- og skogsatsing har plassert Brasil øverst som største mottakerland noensinne med 1,5 milliarder kroner. Nummer to og tre er ikke overraskende Tanzania og Afghanistan som fikk henholdsvis 749 og 726 millioner kroner i norsk bistand i året som gikk.

Les mer på http://www.norad.no/Land