Slik var Norad-konferansen 2011

Få med deg høydepunktene fra årets konferanse om bistand og konflikt.

Se Norad-konferansen

Første del - fra 08.00.
Med bl.a. Ellen Johnson Sirleaf, Emilia Pires og Villa Kulild.

Andre del - fra 12.00.
Lansering av Norads resultatrapport, paneldebatt med stortingspolitikere og erfaringer fra sivilt samfunn.

Sendingene er delt inn egne kapitler, basert på programmet til konferansen.

Blant årets deltakere var Liberias nylig gjenvalgte president – og en av årets fredsprisvinnere – Ellen Johnson Sirleaf. I samtale med journalist Bjørn Hansen fortalte hun om arbeidet med å bygge opp hjemlandet etter langvarig krig og bistandens rolle i dette arbeidet.

Les mer: - There is no «quick fix».

Også Øst-Timors finansminister Emilia Pires deltok i kraft av å være leder for g7+. Dette er et forum for sårbare stater, som arbeider for å bedre effekten av bistanden sammen med giverlandene.

Les mer: Tøff forhandler på vegne av sårbare stater.

Asbjørn Wee fra OECD-DAC snakket om deres ti prinsipper for internasjonalt engasjement i sårbare stater, og hva som kan gjøres bedre – med bakgrunn i en nylig utgitt evalueringsrapport fra OECD-DAC.

Andre deltakere var forskerne Mary B. Anderson og Stein Tønnesson. Kronprins Haakon var til stede under første del av konferansen.

Les også Norad-direktør Villa Kulilds åpningstale.

Resultatrapport 2011

H. K. H. Kronprins Haakon og Norads direktør Villa Kulild mottar president Ellen Johnson Sirleaf i det hun ankommer konferansen.
Foto: Ken Opprann

Under konferansen ble også Norads resultatrapport for 2011 om bistand til land i konflikt og sårbare stater lansert. Norads resultatrapporter er ett av flere bidrag til større åpenhet om resultater og utfordringer i norsk bistand.

- Formålet med rapporten er å kommunisere resultater fra arbeidet med bistand innenfor noen utvalgte hovedområder. Det er veldig viktig at vi har fokus på resultater og kontinuerlig lærer av de tiltakene som fungerer, at vi fortsetter med de gode, og endrer eller avslutter de som fungerer dårlig, sier Norads direktør Villa Kulild.

Les mer: Villa Kulild om resultatrapporten I Se rapporten kapittel for kapittel I Les hele rapporten

Resultatene fra rapporten ble diskutert av Peter N. Myhre (Frp), Peter S. Gitmark (H) og Eva Kristin Hansen (Ap) i Stortingets forsvars- og utenrikskomité. Deretter delte representanter fra Redd Barna, Kirkens Nødhjelp og Norsk Folkehjelp erfaringer fra felten. Avslutningsvis ble det åpnet for spørsmål fra salen.

Tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan, kommenterer innholdet i Norads resultatrapport om bistand og konflikt.
Publisert 23.12.2011
Sist oppdatert 16.02.2015