Hvem kan få støtte fra Norad til et bistandsprosjekt?

Over femti organisasjoner stilte spørsmål og fikk svar fra saksbehandlere i Norads sivilsamfunnsavdeling under det åpne møte om prosjektstøtte på Utviklingshuset 5.september. 1. oktober er søknadsfrist.
Folk fra over 50 ulike organisasjoner møtte opp og fikk svar på sine spørsmål da Norad inviterte til orientering om muligheter for å søke prosjektstøtte.
Foto: Utviklingshuset

For 2012 mottok Norad 112 søknader som prosjektstøtte, hvor 63 av disse søknadene ble innvilget.

Terje Vigtel, direktør for sivilsamfunnsavdelingen presiserer at det er mange flere som søker enn de som får støtte, men at det er viktig å hele tiden se etter nye partnere. 

- Å få støtte fra Norad til et bistandsprosjekt er et trangt nåløye, men vi er ute etter nye partnere med gode ideer og ikke minst partnere i sør som kan gjennomføre prosjektet, sa Vigtel på møtet.

Norad stilte med ti saksbehandlere som svarte på spørsmål om søknadsskriving og saksbehandling av søknader.

Nyttig læring

En organisasjon som mottar støtte fra Norad må dermed vise at prosjektet de vil gjennomføre er drevet av lokale krefter i prosjektområdet, og ikke fra et kontor i Norge. Ahams Adom fra Africa Child Carefund var en av de som hadde tatt turen til Utviklingshuset for å stille spørsmål til Norad.

- Jeg har lært mye om prosjektstøtte på dette møtet. Jeg har lært om typiske feller man går i, og hva man bør ta høyde for i en søknad. Dette møtet har oppklart mye for meg når det gjelder våre fremtidige søknader til Norad.

Publisert 10.09.2012
Sist oppdatert 16.02.2015