Norad bringer verden til tenåringstreff på Gjøvik

Bli med Norad, utviklingsministeren og Madcon på KFUK-KFUMs sommerleir på Gjøvik 27.-28 juni.

Norad stiller med egen stand, kino, utviklingsquiz og workshops når KFUK-KFUM inviterer til tenåringstreff (TT-festivalen) på Gjøvik.

TT-festivalen skal om lag 2.000 ungdom diskutere årsaker til fattigdom og hvordan ungdom kan være med på å endre disse grunnleggende årsakene til fattigdom. Utviklingsminister Heikki Holmås skal delta på en workshop om klima og miljø, og holde appell på konserten «Stop Poverty Party» sammen med gutta i Madcon og Envy.

Konserten er gratis og åpen for alle. Møt opp på Stasjonstorget på Gjøvik, torsdag 28.juni. kl.18.30.

Former egen fremtid

Over halvparten av verdens befolkning er under 30 år. Stater og organisasjoner verden over jobber derfor iherdig med å skaffe nok skoleplasser, og ikke minst jobber, til en stadig yngre verden. Norge støtter dette arbeidet, blant annet gjennom FN-systemet.

Gjennom arrangementer som TT-treff får ungdom fra hele verden mulighet til å diskutere hvordan de kan være med på å forme sin egen framtid.

Det første viser Ten Singere som synger Uprising av Muse i en youtubefilm innspilling til Erik Solheim, der KFUK-KFUM oppfordret ham til å stå på under klimatoppmøtet i Durban.
Fra KFUM-KFUKs tenåringstreff i 2011. På treffet møtes rundt 2000 ungdom fra hele landet i alderen 13-19 år.
Foto: Torstein Ihle
Publisert 25.06.2012
Sist oppdatert 16.02.2015