Norad er populær arbeidsgiver blant studenter

Kultur- og samfunnsfagsstudenter ranker Norad som den femte mest populære arbeidsgiveren.
Den årlige Noradkonferansen er også et treffpunkt for potensielle arbeidsgivere.

Direktør i Norad, Villa Kulild, er svært fornøyd med resultatene fra studentundersøkelsen Universum Student Survey.

- Det syns jeg er veldig fint, og det samsvarer med vårt inntrykk internt. Vi får mange godt kvalifiserte søkere til våre stillingsutlysninger. Det er veldig bra at unge mennesker ønsker å jobbe med utviklingsrelaterte spørsmål, sier hun.

8503 studenter fra 26 høyskoler og universiteter har deltatt i den norske Universum Student Survey, som har laget lister over de mest populære arbeidsgiverne innenfor humaniora, teknologi, økonomi, jus og data. Norad har blitt kategorisert innen humaniora.

Internasjonalt engasjement er viktig

For studenter som drømmer om å jobbe i Norad har Villa Kulild følgende råd.

- Ta høyere utdanning, hold deg oppdatert på utviklingsspørsmål, og arbeid gjerne frivillig med internasjonal tematikk ved siden av studiene. Det er positivt med erfaring fra internasjonale organisasjoner, samt språkkunnskap.

Hun understreker at det ikke bare er kunnskap og erfaringer som gjelder. Langvarig engasjement for utviklingssamarbeid kan være vel så viktig for å få jobb i Norad.

- Det er positivt når vi ser på en CV at en nyutdannet person har hatt et engasjement for bistand og utviklingsrelaterte spørsmål gjennom hele studietiden, ikke bare akkurat når han eller hun søker jobb hos oss, sier Villa Kulild.