Norad lanserer årets landsider

Norge gav bistand til 112 land i 2011. Men hva er pengene brukt til? Kommer de til nytte? Og hva er situasjonen i de forskjellige landene? Norads oppdaterte landsider gir deg svarene.

I år presenteres omtrent 30 land. Her kan du lese om fred og forsoningsarbeid, tiltak rettet mot energimangel og kvinners rettigheter, og om hvor mye penger Norge bruker.

- Landsidene gir lett tilgjengelig informasjon om norsk bistand på landnivå. Utvalget gir en oversikt over de mest sentrale samarbeidslandene, sier Eva Bratholm, Norads kommunikasjonsdirektør.

I år sammenlignes landene med Norge for å sette situasjonen i våre samarbeidsland i et nytt perspektiv. 

- Vi tror det kan bidra til økt kunnskap og forståelse når vi kan sammenligne situasjonen lokalt med Norge. På hvert land presentere vi en oppdatert liste over levevilkår, økonomi og utviklingsnivå basert på de nyeste tallene som finnes i statistikkbaser verden over. Det er her vi har satt opp Norge som en nyttig referanse, sier Bratholm.

 

Bedre samleside

Norads landsider oppdateres hvert år. I årets revidering av sidene har vi også samlet mer nyttig informasjon på landsidene enn tidligere.

- Du får nå en direkte tilgang til alle evalueringer og rapporter i Norads publikasjonsbase som omhandler det landet du besøker. Når Norads nye resultatportal er klart høsten 2012 vil du også få direkte tilgang til eksempler på resultat av norsk bistand. Vi tror dette vil gjøre landsidene enda mer nyttige også for de som vil fordype seg mer, sier Bratholm.

Sentrale samarbeidsland

Norsk bistand var i fjor 27,7 milliarder kroner. Dette er tilsvarende nivået for 2010, og utgjorde en prosent av Norges bruttonasjonalinntekt i 2011.Latin-Amerikas økonomiske motor, Brasil, var for andre år på rad det landet som fikk mest norsk bistand i 2011. Nummer to og tre er ikke overraskende Afghanistan og Tanzania som fikk henholdsvis 777 og 640 millioner kroner i norsk bistand i året som gikk. Bistanden vil i 2012 ha en ramme på 27,8 milliarder kroner.

Publisert 06.07.2012
Sist oppdatert 16.02.2015