NORHED: Utlysning av såkornsmidler utsatt

Norad lanserer i 2012 NORHED, som et nytt program for kapasitetsbygging for høyere utdanning og forskning. Muligheten til å søke på såkornsmidler er utsatt.

Ifølge opprinnelig tidsplan skulle NORHED gjennomføre en såkornsutlysning i mars og juni 2012.  Disse midlene skal brukes til å forberede hovedsøknader. Utlysningen i mars ble utsatt, og nå er dessverre såkornsutlysningen planlagt for juni også utsatt.

NORHED er en stor satsing, og et program med langsiktige perspektiver. Det er et program med vesentlige ressurser og forventninger knyttet til seg, og Norad er opptatt av at det skal være høy kvalitet på programmet.

Det jobbes fortsatt med utvikling av NORHED-programmet, med faglig utvikling av delprogrammene, med målsettinger, partnerskapsmodeller og forvaltningsmodell. Arbeidet med dette har tatt lengre tid enn forventet. En endelig forvaltningsmodell må avklares med UD.

Informasjon om programinnholdet vil bli lagt ut i slutten av juni.

Ny tidsplan

Prosjektene under NORHED vil ha oppstart høsten 2013 og såkornsperioden, hovedutlysning, søknadsvurdering og kontraktinngåelser tilpasses i forhold til det.

Vi beklager de problemene dette skaper for fagmiljøene både hjemme og ute, og håper utsettelsen ikke blir langvarig.

Eventuelle spørsmål kan rettes til underdirektør i Avdeling for helse, utdanning og forskning i Norad, Edle Hamre.

Publisert 13.06.2012
Sist oppdatert 16.02.2015