Over 80.000 nordmenn er blitt født på ny

I løpet av knappe ni uker har over 80.000 nordmenn latt seg bli født på ny, gjennom Norads kampanje for å spre kunnskap om norsk bistand.

Blant dem som har tatt sjansen på å bli født på ny – og delt sitt nye liv på sosiale medier – finner vi kronprins Haakon. Han ble Haakon Chounan fra Haiti. Se kronprinsens nye tidslinje her

- Norads gjenfødt-kampanje kan være en fin måte å lære mer om hvordan folk lever i andre land, skrev kronprinsen på Kronprinsparets Facebook-konto, hvor han delte sin nye tidslinje.

Prøv du også: Bli født på ny

Gjenfodt.no på NRK:

Tirsdag 13. november deltok også NRK Morgennytt. Lurer du på hvor reporter Martin Fjørtoft ble født på ny?

Se hele innslaget ved å gå til 53:20 i sendingen til NRK.

Mange har tatt kronprinsens oppfordring om å dele sin nye tidslinje på sosiale medier som Facebook og Twitter. Og sist helg tok det virkelig av. På det meste var rundt 2500 nordmenn i timen som lot seg bli født på ny.

Få innblikk i land som mottar bistand

Kanskje ikke så merkelig ettersom det fødes nærmere fire barn i sekundet. Men til gjengjeld fødes bare 1 av 1400 barn verden over i Norge. Hvilken hverdag venter de andre barna? Gjennom kampanjen «Bli født på ny» vil Norad å gi et lite innblikk i landene Norge gir mest bistand til.

Kampanjen har vi laget ved å samle statistikk, bilder, musikkvideoer og bistandsnyheter knyttet til hvert av landene. Denne informasjonen danner grunnlaget for en ny tidslinje som tildeles de som tør å bli født på ny.

Slik blir du født på ny

Gå inn på gjenfodt.no. Se animasjonen (eller velg å hoppe over den). Du kan logge deg på med Facebook – da fylles navn, alder og bilde automatisk inn – eller du kan logge deg på manuelt. Navn og kjønn er obligatorisk. Så er det bare å sette seg tilbake, og følge prosessen som gjør at du blir født på ny. Velkommen til ditt nye liv – og tidslinje!

«Bli født på ny» er også en inngang til Norads pågående kunnskapskonkurranse NM i bistand. Her kårer vi to vinnere, en enkeltperson og en skoleklasse på videregående skole. Sistnevnte vinner en tur for hele klassen til Tanzania til neste år.

All informasjon som samles inn i forbindelse med Født på ny, vil kun benyttes i forbindelse med gjennomføringen av denne kampanjen.

Publisert 13.11.2012
Sist oppdatert 16.02.2015