Søker nye mobilbaserte helseløsninger

Norad gir 55 millioner kroner de neste tre årene for å støtte mobilbaserte helseløsninger for mødre og barns helse.

Norad er sekretariat for en internasjonal arbeidsgruppe som støtter innovasjoner innen mødre- og barnehelse. Nå utlyses det støtte til gode ideer for å skalere opp lovende mobilbaserte løsninger til fordel for mødre og barns helse i utviklingsland. Pengene fra Norad skal bidra til dette de neste tre årene.

Teknologi redder liv

Mobilbaserte helseløsninger handler for eksempel om å bruke mobiltelefoner som verktøy for å gi helsearbeidere i felt beslutningsstøtte, slik Dimagi gjør med sitt CommCare-prosjekt i India. De fokuserer også på å integrere løsningene med helsevesenets øvrige systemer.

- Vi har klare indikasjoner på at denne type bruk av innovativ teknologi kan endre måten helsetjenester kan leveres på, sier Frederik Kristensen, prosjektleder for den internasjonale innovasjonsgruppen og medlem av mHealth Alliances ”Partnership Board” på vegne av Norad.

Mobiltelefoner kan være nyttige verktøy for helsearbeidere. CommCare er et av prosjektene som tidligere har fått støtte.
Foto: Illustrasjon fra www.commcarehq.org/home/

- Fra å sende ut informasjon om kvinne- og barnehelse til å utvikle løsninger som støtter opp om kliniske beslutninger, fokuserer alle disse løsningene på å hjelpe noen av verdens mest sårbare grupper til bedre helse og bedre liv.

Ny søknadsrunde nå

”2012 Innovation Working Group Catalytic Funding” som mHealth Alliance administrerer, ber nå om at interesserte melder inn sine forslag. Frist for å søke er 26 mars, kl. 23:59 EST.

Alliansen ”mHealth Alliance” administrerer programmet, og samarbeider med Verdens helseorganisasjon (WHO) i å utvikle en læringsplattform for prosjekter som mottar støtte for å bidra til at alle utvikler seg, og at feltet ”mHelse” utvikler seg i en positiv retning. Her følger en pressemelding fra alliansen om støtten fra Norad, samt eksempler på prosjekter som ble støttet i første runde.

Publisert 08.03.2012
Sist oppdatert 16.02.2015