Velkommen til Norad-konferansen 2012

I år er det 50 år siden Norad ble opprettet. På årets Norad-konferanse spør vi hvordan vi best kan oppnå resultater i den globale kampen mot fattigdom i årene som kommer.

På 50 år har verden opplevd en enorm velstandsøkning, men likevel lever over en milliard mennesker i ekstrem fattigdom. Den vestlige utviklingsmodellen med forbruk av naturressurser for å oppnå økonomisk vekst, skaper miljøproblemer. Dette rammer de fattigste hardest.

- Hvordan skal verden gjennomføre visjonen fra Brundtland-kommisjonen om bærekraftig utvikling? Hvordan ser fremtidens bistand ut? Hvor går veien fra tusenårsmål til bærekraftsmål?

For å diskutere disse spørsmålene har Norad samlet blant annet Gro Harlem Brundtland, Jeffrey D. Sachs og Nancy Birdsall (se presentasjoner her).

- Vi gleder oss til årets Norad-konferanse med spennende gjester og utfordrende problemstillinger. Fremtidens bistand og naturressurser er gode tema som avslutning på markeringen av at Norad er 50 år, sier kommunikasjonsdirektør i Norad, Eva Bratholm.

Resultater av 60 år med naturressursforvaltning

Norads resultatrapport for 2012 presenteres og diskuteres på første del av konferansen. Her får du eksempler på gode og mindre gode resultater fra starten av den statlige bistand i Kerala i 1952 til dagens satsning på bevaring av skog i Amazonas.

Politikere kommer til Norad-konferansen for å diskutere innholdet i rapporten.

Velkommen til Norad-konferansen 2012

Publisert 09.11.2012
Sist oppdatert 16.02.2015