Fiskeoppdrett og utviklingssamarbeid

Mye nyttig informasjon ble presentert på et seminar om fiskeoppdrett for de ansatte ved de norske ambassadene i Asia i januar 2013.

Oppdrett i Asia har stor betydning for matsikkerhet, sysselsetting og lokalsamfunn. Det har også stor økonomisk betydning, ikke bare lokalt, men som inntjener av utenlandsk valuta. Men utfordringene er mange, ikke minst i forhold til miljø og fiskehelse

Presentasjonene på seminaret belyste de ulike sidene av oppdrett og betingelsene for fortsatt god produksjon og vekst i næringen. Seminaret ble gjennomført i Bangkok, i samarbeid med den norske ambassaden der. Serapporten Assessment criteria for Norwegian assistance to aquaculture in developing countries.

Se filmer om fiskeribistand:

I Thang Loi kommune i Vietnam har andel fattige sunket fra 48 % til 18 % på kun tre år- og det har skjedd på grunn av et nytt lovverk rundt oppdrett av fisk. Et lovverk støttet av norsk bistand.

Forskning på fisk har gitt friskere og bedre fisk, og dermed større fiskeproduksjon i Vietnam. Det kommer de fattigste til gode.

Publisert 19.02.2013
Sist oppdatert 16.02.2015