Ikke gjemt og glemt

Norads kommunikasjonsdirektør svarer på Anne Welle Strands kritikk om manglende åpnehet i bistanden i Aftenposten.
- Norads postlister er åpne og i fjor ga vi innsyn i 1621 saker. Dette er et system for åpenhet, ikke for å gjemme, glemme eller hemmeligholde, sier artikkelforfatter Eva Bratholm.
Foto: L-P Lorenz

Innlegg av Eva Bratholm, kommunikasjonsdirektør i Norad. Innlegget stod på trykk i Aftenposten 3. februar 2013.

Anne Welle Strand stiller i Aftenposten 31. januar spørsmål om Norad nå vil la «offentligheten få innblikk i de mangfoldige interne og eksterne kritiske røster i rapporter som hittil har vært gjemt, glemt eller hemmeligholdt».

Svaret er at det har vi gjort lenge. I løpet av Norads femtiårige historie har det sikkert skjedd at noe ikke har kommet fram for offentligheten, men en systematisk praksis av fortielse som Welle Strand insinuerer, har det ikke vært.

I dag legges evalueringer, gjennomganger, studier – positive og negative – ut på Norad.no. Der finnes også en omfattende statistikkportal med bistandstall tilbake til 1960. Videre publiseres det kontinuerlig resultateksempler, både gode og dårlige.

Norads postlister er åpne og i fjor ga vi innsyn i 1621 saker. Dette er et system for åpenhet, ikke for å gjemme, glemme eller hemmeligholde.

Publisert 04.02.2013
Sist oppdatert 16.02.2015