Norad lanserer årets landsider

Norge ga bistand til 111 land i 2012. Men hva er pengene brukt til? Kommer de til nytte? Og hva er situasjonen i de forskjellige landene? Norads oppdaterte landsider gir deg svarene.

I årets utvalg presenteres utviklingssamarbeidet med 40 land. Her kan du lese om fred og forsoningsarbeid, tiltak rettet mot energimangel og kvinners rettigheter, og om hvor mye penger Norge bruker.

- Landsidene gir lett tilgjengelig informasjon om norsk bistand på landnivå. Utvalget gir en oversikt over de mest sentrale samarbeidslandene, sier Eva Bratholm, Norads kommunikasjonsdirektør.

For hvert land presenteres en oppdatert liste over levevilkår, økonomi og utviklingsnivå basert på de nyeste tallene som finnes i statistikkbaser verden over. Tallene sammenlignes med Norge.

- Vi tror det kan bidra til økt kunnskap og forståelse når vi sammenligner situasjonen lokalt med Norge. For mange kan dette være en nyttig referanse, sier Bratholm.

Bedre samleside

Norads landsider oppdateres hvert år.

- På landsidene får du direkte tilgang til alle evalueringer og rapporter i Norads publikasjonsbase som omhandler det landet du besøker. Du får også eksempler på resultat av norsk bistand i det aktuelle landet. Disse historiene er hentet fra Norads resultatportal som ble lansert i desember 2012. Vi tror dette vil gjøre landsidene enda mer nyttige også for de som vil fordype seg mer, sier Bratholm.

Sentrale samarbeidsland

Norsk bistand var i fjor 27,8 milliarder kroner. Latin-Amerikas store regnskogland, Brasil, var for tredje år på rad det landet som fikk mest norsk bistand i 2012. Nummer to og tre er Afghanistan og Palestina som fikk henholdsvis 735 og 623 millioner kroner i norsk bistand i året som gikk. Bistanden vil i 2013 ha en ramme på vel 30 milliarder kroner.

Publisert 02.07.2013
Sist oppdatert 16.02.2015