Norad med ny tilskuddsordning for å styrke tros- og livssynsminoriteters rettigheter

Utenriksdepartementet gir 7,5 millioner kroner til en ny tilskuddsordning under minoritetsprosjektet. Ordningen er rettet mot frivillige organisasjoner og skal forvaltes av Norad.
Vigdis Halvorsen
Vigdis Halvorsen er underdirektør i avdeling for sivilt samfunn i Norad.
Foto: Sandra Aslaksen

Målet med ordningen er å bidra til styrkingen av tros- og livssynsminoritetenes rettigheter og støtte arbeid for å motvirke diskriminering på bakgrunn av tro eller livssyn.

- Vi håper ordningen vil få frem gode og konkrete prosjekter i de enkelte land. Sivilsamfunnet har viktig erfaring og kompetanse som vi ønsker å nytte oss av gjennom denne tilskuddordningen, sier Vigdis Halvorsen i avdeling for sivilt samfunn i Norad.

Norske og sør-baserte sivilsamfunnsaktører, som frivillige organisasjoner, organiserte interessegrupper, religiøse og sosiale bevegelser, fagforeninger, utdanningsinstitusjoner og diasporaorganisasjoner kan søke.

Mer om tilskuddsordning:

Her finner du mer informasjon om ordningen, søknadsfrister og skjema som skal benyttes

Minoritetsprosjektet på landnivå

Kampen mot forfølgelse og diskriminering av mennesker for deres tro står sentralt i Utenriksdepartementets menneskerettighetspolitikk.

Utenriksdepartementet har igangsatt et prosjekt (Minoritetsprosjektet) som både omfatter politisk dialog, langsiktig arbeid gjennom FN og andre internasjonale organisasjoner, kartlegging av situasjonen i enkeltland og gjennomføring av tiltak på landnivå.

Prosjektet ble startet i februar 2012 og har en foreløpig varighet på inntil 2 år.
Den nye tilskuddsordningen er en del av dette prosjektet.

Invitasjon til lansering fredag 15. mars

Publisert 14.03.2013
Sist oppdatert 16.02.2015