Norad søker kreative og engasjerte organisasjoner i hele landet

Hva skal til for å skape debatt og engasjement om bistand, utvikling og kamp mot fattigdom? Hvis du er med i et lag eller en forening som har kreative og gjennomførbare forslag kan dere søke støtte fra Norad.
10 glemte kriser - leger uten grenser
De siste årene har Leger Uten Grenser satt fokus på de glemte krisene. De har fått tilskudd for å gjøre nettopp dette via Norads informasjonsstøtteordning.

Norad lyser ut totalt 2 millioner kroner til bruk på informasjonstiltak i Norge. Tiltakene skal fremme kunnskap, debatt og engasjement lokalt og nasjonalt. Det kan være mange tema som er aktuelle: Utdanning for jenter, helse, kamp mot korrupsjon, åpenhet rundt investeringer og skatt – og mye mer. Alle frivillige organisasjoner og lag som ikke allerede har rammeavtale med Norad, kan søke.

Øvre søknadsbeløp er 300 000 kroner, men gjennomsnittlig tilskudd har de siste årene vært rundt 100 000 kroner. Det kan søkes om støtte til ulike tematikker og typer informasjonsaktiviteter.

- Vi oppfordrer særlig organisasjoner utenfor sentrale Østlandet til å søke oss. Mange søker om tilskudd til seminarer og trykksaker, men vi oppfordrer og vil prioritere organisasjoner som også er kreative og nytenkende og tar i bruk andre informasjonsvirkemidler, sier Vigdis Halvorsen, underdirektør i avdeling for Sivilt Samfunn.

Eksempler på tiltak som har fått støtte:

Publisert 22.11.2013
Sist oppdatert 16.02.2015