Nytt interaktivt prosjektkart for klima- og skogmidlene til sivilt samfunn

Gjennom klima- og skoginitiativet støtter Norad sivilsamfunnsorganisasjoner med 300 millioner kroner årlig. Lurer du på hva organisasjonene gjør og hva disse pengene brukes til? Et nytt interaktivt kart som gir full oversikt over denne støtten. 

Norge har gjennom klima- og skoginitiativet (KoS) forpliktet seg til å støtte klima- og skogprosjekter med 3 milliarder kroner årlig. Av disse milliardene går nesten 300 millioner kroner årlig til sivilsamfunnsorganisasjoner.

I 2012 lyste Norad ut klima- og skogmidler for tre nye år, og mottok nesten 700 konseptnotater fra organisasjoner i hele verden. I samarbeid med avdeling for Klima, miljø og naturressurser i Norad, Utenriksdepartementet og KoS-sekretariatet i Miljøverndepartementet, valgte avdeling for sivilt samfunn ut 42 prosjekter som nå mottar støtte.

Interaktivt prosjektkart

Evalueringen som ble fremlagt i 2012 konkluderte med at ordningen var for svak på kunnskapsformidling av både resultater og læring. Dette er tatt hensyn til i den nye porteføljen, som også vektlegger en tydelig faglig og geografisk profil på støtten. Det interaktive prosjektkartet viser hvor støtten fordeler seg geografisk, og gir i tillegg informasjon om budsjetter, tematiske områder, organisasjoner og partnere.

Interaktivt prosjektkart for Klima og skogmidlene til avdeling for sivilt samfunn

Porteføljen for 2009 – 2012

Tilskuddsordningen klima- og skogmidler til sivilt samfunn har eksistert siden 2009, og er en strategisk og integrert del av Regjeringens klima- og skogprosjekt. Internasjonale og nasjonale frivillige organisasjoner, forskningsinstitusjoner og nettverk kan støttes. 

Mer om klima- og skogmidlene

Ordningen er en del av Regjeringens klima- og skogsatsning, der målet er å bidra til vesentlige, kostnadseffektive, tidlige og målbare utslippsreduksjoner fra redusert avskoging og skogforringelse i utviklingsland. Ordningen skal bidra til oppnåelse av satsingens overordnede klimamål. 

Hvorfor er ordningen viktig?

Verdens tropiske skoger gir levebrød til millioner av mennesker og huser over halvparten av verdens kjente plante- og dyrearter. Tropisk skog har også en unik evne til å lagre karbon.

Gjennom tilskuddsordningen klima- og skogmidler til sivilt samfunn vil Norad fra 2013 støtte 42 nye prosjekter som jobber for å bekjempe avskoging og skogforringelse, og til å bedre hverdagen til mennesker som lever i og av skogen.

Publisert 29.10.2013
Sist oppdatert 16.02.2015