Stor interesse for Norads nye program NORHED

Svært mange har møtt opp når Norad de første ukene i januar har arrangert informasjonsmøter om det nyetablerte kapasitetsbyggingsprogrammet for forskning og høyere utdanning, NORHED.
Full sal på informasjonsmøtet i Norad.
Full sal på informasjonsmøtet i Norad.
Foto: Vibeke Haug

Målgruppene for møtene har vært toneangivende forsknings- og akademiske miljøer i Kristiansand, Stavanger, Trondheim, Tromsø, Bergen og Oslo og omegn.

Norads underdirektør i seksjon for forskning, innovasjon og høyere utdanning, Edle Hamre har deltatt på samtlige møter i Norge, og er svært fornøyd med den høye deltakelsen ved universitetsmiljøene rundt om i landet- Det var «fulle» hus i Bergen, Trondheim og Oslo.

- Den store interessen viser at det har vært et reelt behov for informasjonsutveksling og dialog mellom Norad og utdanningsinstitusjoner, sa Hamre.

Helhetlig tilnærming

- NORHED er et nytt program som i mye større grad vil inneha en helthetlig kapasitetsutviklingstankegang ovenfor utdannings- og forskningsinstitusjonene i bistandssamarbeidet enn tidligere, understreket Norads avdelingsdirektør, for Helse Utdanning og Forskning, Paul Fife, under Oslomøtet.

NORHED avløser satsinger som programmene NUFU (Nasjonalt program for utvikling, forskning og utdanning) og NOMA (Norads program for masterstudier).

  • Norge satser mer enn 150 millioner kroner i året på å styrke høyere utdanningsinstitusjoner i Sør gjennom programmet NORHED
  • Det er seks områder som prioriteres
  • NORHED har nå ute en hoved utlysning med søknadsfrist 15. mars 2013
  • Det årlige budsjettet vil være på opp mot 150 millioner kroner, der rammen for enkeltprosjekter anslås til 7-18 millioner i en periode opptil fem år
Publisert 28.01.2013
Sist oppdatert 16.02.2015