Nobelprisvinner til Norad-konferansen

Kailash Satyarthi deltar på Norad-konferansen 11. desember 2014. Temaet for årets konferanse er demokrati og menneskerettigheter.

- Vi er svært glade for at Kailash Satyarthi har sagt ja til å delta på Norad-konferansen. Vi ser frem til å lære av hans erfaringer fra arbeidet med å fremme barns rettigheter, sier direktør Villa Kulild i Norad.
 
Kailash Satyarthi fra India og Malala Yousafzai fra Pakistan får Nobels fredspris 2014 for deres kamp mot undertrykkelse av barn og ungdom og for alle barns rett til utdannelse.

- Menneskerettigheter og demokratibygging er på fremmarsj i store deler av verden, samtidig ser vi at menneskerettigheter og demokratiet er under sterkt press andre steder. På årets Norad-konferanse vil vi ta for oss både det store perspektivet og det konkret praktiske, sier Eva Bratholm, kommunikasjonsdirektør i Norad. 

Norsk bistand bidrar på flere måter, blant annet ved å beskytte minoriteter, bidra til frie medier og avholde valg.

- Dette er ikke et enkelt felt, og det er mange dilemmaer. Vi håper denne konferansen vil bidra til å belyse dette, avslutter Bratholm

Andre foredragsholdere på Norad-konferansen er utenriksminister Børge Brende, FN-toppene Helen Clark og Flavia Pansieri, samt øverste sjef i Amnesty International, Salil Shetty. I tillegg kommer homoaktivisten Frank Mugisha fra Uganda og Hilde Frafjord Johnson, som nylig gikk av som FNs spesialutsending til Sør-Sudan.

På konferansen lanseres Norads resultatrapport 2014 om resultater av bistand til menneskerettigheter og demokrati. Medlemmer i Stortingets utenriks- og forsvarskomité kommer for å debattere rapporten.

Publisert 26.11.2014
Sist oppdatert 16.02.2015