Melding til sivilt samfunn

Følgende beskjed er meddelt organisasjoner som har løpende avtale, og organisasjoner som søker om ny avtale med Norad ved avdeling for sivilt samfunn fra 2016.

30. oktober la regjeringen frem et tillegg til forslaget til statsbudsjett for 2016 (Prop. 1 S Tillegg 1).

Her fremgår det at foreslått bevilgning for 2016 på kapittel 160 post 70 sivilt samfunn reduseres til 670,5 millioner kroner. Videre foreslås det reduksjoner også i andre kapittelposter som inngår i samarbeidsavtaler mellom Norad og sivilsamfunnsorganisasjoner.

Dette kan medføre at løpende avtaler vil måtte nedskaleres. I tilleggsnummeret står det også at enkelte pågående tiltak vil måtte avsluttes.

Det betyr samtidig at organisasjoner som har søkt om ny avtale fra 2016 må forberede seg på at budsjettene kan bli langt lavere enn i 2015.

Vi vil med dette gjøre oppmerksom på at situasjonen kan komme til å kreve stramme prioriteringer med utgangspunkt i de målformuleringene som fremgår av Utenriksdepartementets budsjettproposisjon (s 192-194), tilleggsnummeret og Stortingets behandling av statsbudsjettet.

Vi i Norads avdeling for sivilt samfunn er selvsagt tilgjengelige for dialog om dette i ukene framover.

Godkjenning av innsendte planer og budsjetter fra organisasjoner med løpende avtaler, må imidlertid avvente avklaring av budsjettsituasjonen.

Publisert 05.11.2015
Sist oppdatert 06.11.2015