Kronprinsessen intervjuer Tore Godal

- Gleder meg til å intervjue Tore Godal, mitt store forbilde, tvitret H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit før hun gikk på scenen på Norad-konferansen. Se hele intervjuet her.
Se hele intervjuet her.

- Dette er noe jeg har gledet meg til i hele høst - å få intervjue en mann jeg har dyp respekt for. Ikke minst blir Tore nevnt over alt når jeg reiser ute i verden, sier Kronprinsessen innledningsvis.

Godal ble i 1999 ble leder av sekretariatet i den globale vaksinealliansen GAVI, og er i dag spesialrådgiver i Utenriksdepartementet.

Kronprinsesse Mette-Marit tvitret før Norad-konferansen at hun gledet seg til å intervjue Tore Godal.
Foto: Skjermdump

Videre forteller hun hvordan Jens Stoltenberg har karakterisert Godal som en av de nordmennene som har reddet flest menneskeliv etter Nansen.

- Det er eventyrlysten som har bragt meg ut, min opprinnelige plan var å bli distriktslege, forteller Godal.

Med seg til konferansen har Kronprinsessen med seg en karakteristikk om Godal fra Bill Gates.

- Tore er en bemerkelsesverdig champion, som har hjulpet å sette helse på den globale agendaen, siterte Kronprinsessen Gates på.   

Ifølge Gates er Godal en effektiv og insisterende forkjemper som sørger for at gode ideer blir omfavnet på høyeste nivå.

Kronprinsessen spør Godal om hva han er mest over. Da nevner han tre ting.

- Jeg vil si at vi satset alt på et kort, og puttet en million mennesker under impregnerte myggnett på midten av 1990-tallet. Tallet på barn som dør av malaria er redusert fra en million til halv million. Det å starte opp GAVI var en utrolig opplevelse. Utfordrende! Og det å ha vært med å starte opp resultatbasert finansiering. Jeg tror det blir en metode for ambisiøse mål etter 2015.

Avslutningsvis spør Kronprinsessen Godal, som har pensjonert seg rundt fire ganger tidligere, om hva som motiverer ham.

- Det har vært å være involvert i innovasjon – nye ideer – det er det som gir meg kicket, sier Godal.

Publisert 11.12.2013
Sist oppdatert 16.02.2015