Save Tropical House [Official Music Video]
– Save Tropical House er mottoet jeg står for i sommer, sier DJ Malene Martinsen.

En ny tropisk hitartist er kåret

Hør R.E.D.D. og DJ Malene Martinsen med den nye sommerlåta Save Tropical House.

– Dette blir definitivt årets sommerlåt! sier en overrasket vinner av Norads regnskogkampanje.

– Det føles litt rart og uvirkelig å vinne. Trodde ikke jeg hadde en sjanse i det hele tatt, men det er veldig gøy, sier Malene Martinsen (23) fra Kolbotn.

Låten er en del av Norads kampanje for å sette fokus på norsk arbeid for å redde regnskogen.

– Låta er kjempefengende og jeg likte den veldig godt. Den kommer nok til å bli spilt tett på trening og fest fremover. Nå gleder jeg med veldig til å høre resten av sangen, etter at den er blitt mikset ferdig. Håper at alle hører den på repeat i hele sommer.

Et første vers av låta ble sluppet til kampanjestart i mai. Nå slippes hele: over tre minutter med deilig tropical house om tropisk regnskog. Se video øverst i saken!

Elsker tropical house

Utfordringen i kampanjen var å hjelpe musikerduoen R.E.D.D. å lage et refreng – eller rettere sagt et dropp – på låta Save Tropical House. Gjennom å svare på ulike kunnskapsspørsmål, fikk deltakerne låst opp tropiske lyder som de kunne bruke til oppgaven.

Inspirasjonen til vinnerdroppet fant Martinsen i selve låta.

– Jeg ønsket å lage noe tropisk og holdt lydene i samme stil som resten. Jeg måtte prøve et par ganger før jeg fikk det til slik jeg ville. Og det funket tydeligvis. Jeg elsker tropical house så dette var midt i blinken for meg.

Juryen elsket også Martinsens dropp. Kombinasjonen av tropiske lyder og en meget god rytmesans gjorde dette til et bidrag som raskt ble trukket frem av juryen.

– Av de 12 lydene Malene åpnet i spillet, valgte hun en kombinasjon som kan lyttes på mange ganger, og fungerer meget godt sammen med den tropiske følelsen på hele låta. Malene leverte rett og slett det beste droppet, sier juryen i sin begrunnelse.

Redd regnskogen

Norge er verdensledere på bevaring av tropisk regnskog. I tillegg er norsk tropisk house-musikk blitt en av Norges store kulturelle eksportvarer. Dette var bakgrunnen for at Norad engasjerte komikerne Odd Magnus Williamson og Henrik Thodesen som står bak den fiktive duoen R.E.D.D. til å kommunisere Norges klima- og skogsatsing gjennom tropical house-musikk.

– Jeg har absolutt et engasjement for regnskog og klima og jeg syns det er kjempebra at Norad setter søkelys på dette med en morsom kampanje. Jorda vår er viktig for alle, både mennesker og dyr, vi må ta godt vare på den, sier Martinsen.

Hun løste alle kunnskapsspørsmålene i konkurransen.

– Jeg lærte en del nye ting om regnskogens mens jeg spilte. Blant annet om de ulike dyreartene som lever der og om metodene som brukes til å eksponere kriminelle. Spesielt det at de bruker GPS overrasket meg. Jeg visste ikke at de tok i bruk den typen teknologi.

I tillegg til å bli featuring-artist på den nye tropisk house-låta, får vinneren også en el-sykkel i premie.

Save Tropical House er mottoet jeg står for i sommer, avslutter Martinsen.

Du kan fortsatt teste DJ-skillsa dine på nettsiden savetropicalhouse.no.

Publisert 21.06.2017
Sist oppdatert 21.06.2017